Over ons

1l
2l
1r
2r
3r
Geschiedenis tot nu toe:
 
Wij (Nelly en Rob Sloep) zijn in 2008 van huis uit begonnen met het restaureren en verzamelen van kinderwagens en poppenwagens.
In 2013 hadden we al zoveel wagens dat we een opslagplek nodig hadden en hebben we een locatie gevonden op anti-kraak basis in Lelystad. Omdat we meer ruimte hadden en regelmatig het verzoek kregen om de wagens te mogen bekijken, konden we hier ook publiek ontvangen.

Na enkele maanden moesten we hier echter weer uit (dat is de consequentie van anti-kraak).
Gelukkig vonden we ca. 200 m. verderop een andere locatie die bovendien groter was.
Wij hebben hier 1,5 jaar gebruik van kunnen maken. De bezoekersaantallen liepen op en in juni 2014 hebben we besloten om een stichting op te richten zodat het museum een officiële status zou krijgen.
De achterliggende gedachte was dat we dan sponsors en donateurs konden aantrekken.
Inmiddels was door (door ons privé gedragen) aankopen en schenkingen de collectie uitgebreid tot ca. 350 wagens en toebehoren.

Eind 2015 moesten wij helaas weer verkassen. Gelukkig vonden wij een locatie in Zwolle waar wij, aanvankelijk, 4-5 jaar zouden hebben mogen blijven. Helaas beschikte het lot anders en moesten wij ook hier na ruim 1,5 jaar ook weer uit. De collectie was inmiddels aanzienlijk gegroeid tot ca. 700 wagens en toebehoren, ca. 400 poppen, boxen, kinderstoelen, weegschaaltjes, een commode etc. etc.

Inmiddels hebben wij een nieuwe locatie in Groesbeek.
Wij zijn in augustus 2023 weer (gedeeltelijk!) open gegaan.

Scroll naar boven