Stichting Poppen- & Kinderwagen Museum
Groesbeek

Nieuwsbrief 1 - 2024

De tijd vliegt en het eerste kwartaal van 2024 ligt alweer achter ons.
Waarschijnlijk doordat de tijd zo snel gaat, lijken de ontwikkelingen bij ons stroperig te gaan.

Sinds wij, alweer bijna een jaar inmiddels, in Groesbeek gevestigd zijn, worden we letterlijk overstelpt met wagens. Nagenoeg iedere week krijgen we een of meerdere wagens aangeboden. Inmiddels zullen we het afgelopen jaar meer dan 100 wagens aangeboden gekregen hebben. Wij moeten dan ook selectief zijn bij de acceptatie. Daarom vragen we om foto's via de e-mail want we hebben ook niets aan 10 dezelfde wagens.

De collectie

We zullen ondertussen de 1100 (poppen- en kinder-)wagens benaderen. Hoewel de ruimte vrij groot is, zal dit betekenen dat we een selectie moeten maken. Uiteindelijk hopen we uit te komen op ca. 650 - 700 wagens. Het grootste deel komt uiteraard in de expositieruime en een deel zullen we moeten opslaan zodat we eventueel ook een (jaarlijkse) wisseltentoonsteling kunnen maken. De wagens die wij niet behouden zullen we deels verkopen, en de rest gebruiken om andere wagens mee te repareren/restaureren. Wat overblijft zullen we moeten afvoeren.

De locatie

We krijgen al wel wat meer aanloop, maar met name het schoonmaken van de collectie en het inrichten van het museum gaat ontzettend traag. Dit komt mede omdat we, zoals al vaker aangegeven, veel wateroverlast gehad hebben en ook de temperaturen niet echt meewerken. Het is domweg te koud om in een onverwarmde ruimte lang te werken. Dit heeft helaas z'n weerslag op alles.
Zowel binnen als buiten moet nog veel werk verzet worden.

Ondanks dat we nog lang niet zijn waar we wezen willen, weten de bezoekers ons al regelmatig te vinden. Daarnaast mogen wij de komende tijd tenminste 3 groepen van ca. 20 personen verwelkomen.De ontvangstruimte is hiervoor inmiddels al enigszins op orde gebracht.

ontvangstruimteDankzij donaties en vrijwilligers die zich aanmelden, kunnen we toch nog gestaag verder met de werkzaamheden. Naast onze oproep voor dames die kunnen en willen helpen bij het voorbereiden en inrichten van de museumruimte, roepen we ook nadrukkelijk handige heren op om de ruimte zelf in orde te maken.
Concreet zoeken we o.a. een elektriciën, schilder en timmerman. De ruimte moet nog gereedgemaakt worden voor de expositie en daarvoor moet hij netjes (schilder en timmerman) zijn en hebben we elektriciteit nodig.

Duidelijk mag het zijn dat de benodigde materialen niet gratis zijn. Als je het museum een warm hart toedraagt maar je kan of wilt niet helpen als vrijwilliger, wordt dan donateur zodat wij verder kunnen gaan. Donateurs worden, indien geen bezwaar, vermeld op de website.

 

Onze sponsors:

Luxe kinderwagens


Openingstijden

Dagelijks van
10:00 - 17:00 uur.


Entreeprijzen:

€ 5,00 p.p.
volwassenen
€ 2,50 p.p.
12 - 18 jaar 


Wij willen ook weer kinderwagenparades organiseren. Wij kunnen altijd nog deelnemers gebruiken. Kijk voor meer informatie op:
www.kinderwagenparade.nl


Steun ons:

Voor slechts € 30,00 per jaar kan je het museum al steunen bij het opbouwen en in standhouden van de collectie.

Word donateur

Ons rekeningnummer:
NL36 TRIO 0320 1423 61
of via PayPal

www.spkm.nl
info@spkm.nl

Stichting Poppen- & Kinderwagen Museum
Adres: Dennenkamp 1b
6561 KZ Groesbeek
www.spkm.nl
info@spkm.nl
Tel: 06-36 36 64 89
K.v.K.nr.: 61124591


  Als je onze nieuwsbrieven niet meer wilt ontvangen klik dan hier om uit te schrijven.

Scroll naar boven